میزان عدمالنفع صنایع ناشی از قطع گاز و برق در سال گذشته چه میزان بود؟
میزان این عدمالنفع حدود ۳۰۰ همت بود. بررسیها نشان میدهد این موضوع صنایع را دچار آسیبهای جدی کرده است.
چه مواد قانونی برای عدم قطع بدون برنامه صنایع وجود دارد؟
در برنامه هفتم چند ماده قانونی برای حمایت از صنایع در مواقع بحران انرژی وجود دارد. طبق ماده ۲۰ برنامه هفتم، آخرین اولویت باید قطع برق صنایع باشد؛ اما بنا به ملاحظاتی متاسفانه این موضوع رعایت نمیشود.
برای جبران ناترازیهای انرژی برق چه راهکارهایی وجود دارد؟
برای جبران خسارت وارد شده به واحدهای تولیدی، در قانون ذکر شده که اگر دولت به هر دلیلی گاز و برق صنایع را قطع کرد، باید نسبت به جبران آن اقدام کرده و تسهیلات ویژهای را در اختیار آنان قرار دهد. بههمین منظور امسال و برای نخستینبار در بودجه، عددی تعیین و در اختیار سازمان برنامه و بودجه قرار داده شده تا بتواند بخشی از ناترازی برق و گاز صنایع را جبران کند.
آیا برنامهای برای در امان ماندن صنایع و واحدهای تولیدی از قطعی برق باید تدوین شود؟
بله؛ با توجه به افزایش روز افزون مصرف انرژی در بخش مولد و غیرمولد، میزان تولید متناسب با افزایش تقاضا نیست. بنابراین ضروری است اقداماتی برای افزایش تولید و کاهش تقاضای غیرمولد داشته باشیم.
آیا اهمیت دادن به مباحث تحقیق و توسعه میتواند در این رابطه راهگشا باشد؟
برای توسعه D&R در شرکتها در وهله نخست باید رقابت ایجاد شود؛ چرا که بدون ایجاد رقابت و فقط با تشویق و اجبار نمیتوان واحدهای تولیدی را به تحقیق و توسعه تشویق کرد. درصورتی که شرکتها بدانند بدون انجام تحقیق و پژوهش، در آینده با رقبایی روبهرو میشوند که در بازار از آنها شکست خواهند خورد، بهدنبال تحقیق و توسعه میروند.